Més de 170.000 persones es manifesten a la Marxa de les Dones contra Trump a Londres

Milers de dones es manifesten a la Women's March de Londres en contra de Donald Trump

Més de 170.000 persones han protestat pels carrers de Londres en contra del nou president dels Estats Units, Donald Trump, en l'anomenada Women's March, Marxa de les Dones en català. La d'Anglaterra és la segona protesta més gran, per darrere Washington D.C, de les 700 convocades arreu del món en suport a la de la capital dels Estats Units, on hi van participar més de mig milió de persones, l'endemà de la presa de possessió de Trump com a 45è president del país. 

Un dels símbols de la protesta han sigut els barrets roses amb orelles de gat, coneguts com a pussyhats. La paraula és una al·lusió als gatets –en anglès pussy– i que també està vinculada al sexe femení; en referència a les paraules de Trump sobre les dones en un vídeo filtrat durant la campanya electoral. Les mobilitzacions són una protesta en contra dels comentaris misògins i masclistes de l'actual president abans dels comicis, restant importància i banalitzant els abusos sexuals contra les dones. 

Les manifestants també han denunciat les desigualtats de gènere, les polítiques racistes i negacionistes del canvi climàtic que porta Trump en el seu programa electoral. Una de les consignes més escoltades ha estat la de "construïm ponts i no parets", en referència al mur que el president nord-americà vol aixecar a la frontera amb Mèxic.

A Londres la protesta va començar davant de l'ambaixada nord-americana i va arribar a Trafalgar Square, on va finalitzar després dels missatges de diverses polítiques i activistes i també d'actuacions musicals.

 

Altres videogaleries