Quatre ferits més a Le Porc Gourmet mentre manipulaven productes químics

Càrnies en Lluita ha convocat una concentració per dissabte al vespre per reclamar més seguretat en el treball a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga
Vista aèria de l'escorxador Le Porc Gourmet de Santa EugèniaGrupo Jorge SL
Grupo Jorge SL
Josep Comajoan 27/03/2017

Quatre persones més han resultat ferides aquest dilluns al matí a l’escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga, propietat del grup aragonès Jorge. Les quatre persones, la gravetat de les quals encara no ha transcendit, han estat ateses a urgències de l’Hospital Universitari de Vic, on han estat traslladades des de l’escorxador en un cotxe particular. L’incident ha obligat a aturar la producció de l’escorxador durant dues hores, segons ha confirmat a Setembre una font de Le Porc Gourmet. La mateixa font ha corroborat que l’accident ha estat a causa d’una mala reacció d’una barreja de productes químics que s’havien d’utilitzar per a desinfectar ganivets.

Una font de Le Porc Gourmet ha corroborat que l’accident ha estat a causa d’una mala reacció d’una barreja de productes químics que s’havien d’utilitzar per a desinfectar ganivets

Des de Càrnies en Lluita s’ha convocat una concentració de protesta per dissabte vinent, 1 d’abril, a les 7 del vespre a la plaça del Pes de Vic. Ho fan seguint el que va aprovar-se a l’assemblea de treballadors de Le Porc Gourmet de la setmana passada. Després d’haver-hi cinc accidents en pocs dies, es va decidir convocar una concentració de protesta cada dissabte que durant la setmana hi hagués hagut algun accident greu, com seria el cas del d’aquest matí. A l’accident d’aquest dilluns s’hi arriba després de cinc accidents més en les últimes setmanes. En dos d’ells, un treballador va perdre un dit mentre treballava, segons fonts de Càrnies en Lluita. 

Assemblea de treballadors de Le Porc Gourmet i Càrnies en Lluita, aquest dissabte a VicEl portaveu de l’empresa, per la seva part, ha indicat que accidents com el d’aquest matí "no són habituals, però poden passar, ja que treballem amb clor, i a vegades dóna mala reacció". Des de la plantilla, per la seva part, ja s’havien queixat en alguna ocasió de les condicions amb què s’han de manipular alguns productes químics, sense la protecció ni la formació prèvia suficient. Des de l’empresa asseguren que al moment que s’ha produït l’incident s’ha aturat la producció i s’ha activat el protocol de seguretat. No s’ha avisat els bombers, perquè no s’ha cregut necessari, ja que neguen que es tractés d’una fuita. "Ventilant la sala amb les finestres obertes n’hi ha hagut prou", ha explicat el portaveu de Le Porc Gourmet.

Mentrestant, cada dissabte continua havent-hi assemblea de treballadors de Le Porc Gourment. L’última, la més multitudinària de totes, dissabte al matí, amb 120 treballadors. De fet, des de Càrnies en Lluita i l’assemblea de treballadors de l’escorxador s’ha hagut de buscar un local diferent al que s’havien estat fent les anteriors assemblees, ja que aquest se’ls havia fet petit. Entre les queixes, més enllà de la desprotecció que els representa treballar com a autònoms en tant que socis de les anomenades falses cooperatives que operen a Le Porc Gourmet, hi ha diferències salarials per a feines similars o conceptes poc clar en les retribucions. 

*Article publicat originalment a Setembre

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades