Arran ocupa la seu del PP amb urnes per reivindicar el referèndum i la desobediència

Passats dos quarts d'onze del matí, una setantena de persones ha intentat entrar a la seu dels populars per reivindicar el referèndum. Xavier García Albiol anuncia una denúncia contra els "feixistes"
Tres membres de seguretat els han impedit traspassar la segona porta
Jesús Rodríguez
Redacció Directa 27/03/2017

La seu del Partit Popular al carrer Comte d'Urgell 249 de Barcelona ha estat ocupada amb urnes. Un grup d'unes 25 militants de l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran ha aconseguit entrar fins l'accés de la primera porta del vestíbul de l'edifici per reivindicar el referèndum, però tres membres de seguretat els han impedit traspassar la segona porta. Mentrestant, una cinquantena de persones s'han concentrat davant l'edifici amb una urna gran i diverses petites i crits de: "Sense desobediència no hi ha independència". En el moment d'entrar, el responsable de seguretat ha donat algunes empentes a les joves.

L'organització juvenil ha recordat que "no hem vingut a demanar res, hem vingut a advertir-los que el jovent estem disposades a defensar el referèndum per tots el mitjans" / Jesús Rodríguez

 

La pancarta que han desplegat recorda que l'"Autodeterminació no es negocia" i que cal "Referèndum sí o sí". Després d'un quart d'hora, han arribat els Mossos d'Esquadra que han amenaçat amb denunciar-les si no abandonaven l'accés. Finalment, les militants d'Arran han marxat de la seu. Un cop fora, s'ha celebrat una roda de premsa en què han recordat que "no hem vingut a demanar res, hem vingut a advertir-los que el jovent estem disposades a defensar el referèndum per tots el mitjans". Les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Vehí, així com l'exdiputat David Fernàndez, han fet acte de presència davant la seu, en senyal de suport. La façana de l'edifici ha quedat plena de cartells i enganxines. Un cordó d'antiavalots dels Mossos s'ha situat a les portes del local i han retirat les urnes de cartró passades les onze, moment en que l'acció s'ha donat per acabada.

El president dels populars catalans, Xavier García Albiol, ha anunciat que el PP denunciarà els incidents, i que personificarà l'escrit també contra la diputada Anna Gabriel i l'exdiputat David Fernández. En declaracions a la premsa davant la seu popular del carrer Urgell ha qualificat les activistes d'Arran i les cupaires com a "feixistes". 

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades