Tres mesos de presó i multes per a les activistes del Cas Bershka, i absolució dels tres policies

Laia Estrada, Santi F. i Diego C. han estat condemnades per atemptat contra l'autoritat però absoltes dels delictes de lesions i no hauran d'ingressar a la presó
Acte de suport a les tres activistes encausades pel cas Bershka, el setembre passat
Cau de Llunes
Redacció Directa 29/12/2016

Les tres activistes feministes de Tarragona que van ser jutjades el novembre passat pels fets coneguts com cas Bershka, han estat condemnades a una multa conjunta de 2.250 euros –amb motiu de responsabilitat civil– i a tres mesos de presó, per delictes d'atemptat contra l'autoritat. Han quedat però, absoltes del delicte de lesions que també se'ls imputava. Com que no tenen antecedents penals, Laia Estrada, Santi F. i Diego C. no hauran de complir presó. Per la seva banda, els tres agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona també processats en el cas, acusats d'haver actuat violentament contra les activistes que es manifestaven contra la pressió de les botigues de roba l'any 2009, han estat absolts de tots els càrrecs.

Segons un comunicat de l'esquerra independentista de Tarragona, "la sentència valida les declaracions dels agents ignorant la resta de testimonis i proves que es van dur a terme durant el judici"

Segons un comunicat del casal independentista Sageta de Foc, vinculat a les condemnades, la sentència "perpetua la injustícia com a llei, un fet comú en aquest Estat demofòbic". "Seguim responsabilitzant l'Ajuntament de qualsevol pena imposada a les companyes així com de perpetuar l'abús policial com a pràctica comuna", assegura la nota. Segons l'esquerra independentista de Tarragona, "el que fa la sentència és validar les declaracions dels agents ignorant la resta de testimonis i proves que es van dur a terme durant el judici", incloses les imatges enregistrades per TV3". Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona es va personar com acusació particular en el procediment.


Els fets que originen aquesta sentència van tenir lloc el 7 de gener de 2009 quan, coincidint amb el primer dia de rebaixes, es va dur a terme una performance davant de diverses botigues de roba de Tarragona contra la pressió estètica. Mentre s'estava pintant el terra amb un guix la silueta d'una dona, agents de la Guàrdia Urbana van irrompre al lloc dels fets per dissoldre la concentració. Al cap d'una estona, tal com mostra un vídeo enregistrat per un càmera de TV3, els agents van tancar tres persones en un portal annex i les van colpejar per després detenir-les i portar-les a comissaria.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades