Les feministes encausades de Palma anuncien noves accions prèvies al judici

Durant la roda de premsa les joves activistes han deixat clar que no pensen demanar perdó per l'acció que van dur a terme. Convoquen un acte polític i una manifestació abans del judici i una concentració el mateix dia de la vista
El 28 de setembre, diada internacional per la despenalització de l'avortament, s'ha convocat una manifestació que recorrerà el centre de Palma demanant l'absolució
Sergi Frau 16/09/2016

El grup de suport a les feministes encausades va anunciar aquest dijous noves convocatòries per demanar l'absolució de les sis joves. Com ja va explicar la Directa, al judici que tindrà lloc els dies 29 i 30 d'aquest mateix mes les feministes s'enfrontaran a la petició del Bisbat de Mallorca –personat com acusació particular- de quatre anys de presó i a la petició del Ministeri Fiscal d'un any i mig.

Una de les encausades va afirmar durant la roda de premsa que "no estaven disposades a demanar perdó per una acció que varen realitzar amb molta consciència"

És, diuen elles mateixes, a causa de la proximitat de les dates d'un judici que titllen clarament de "polític", que van convocar la roda de premsa a la qual assistiren nombrosos mitjans tant de ràdio, com de televisió i escrits. Durant la roda de premsa, Maria de Lluc Forteza, una de les encausades, va afirmar responent un periodista que "no estaven disposades a demanar perdó per una acció que varen realitzar amb molta consciència". Amanda Badillo, portaveu de les feministes encausades, va agrair el suport popular rebut "tant des de Mallorca com d'arreu dels Països Catalans i més lluny encara". En aquesta línia, les joves han iniciat una campanya comunicativa demanant per les xarxes socials que se'ls hi enviïn fotografies de suport mostrant el cartell que demana la seva absolució. L'objectiu és visualitzar un suport i solidaritat popular de la societat mallorquina que evidenciï la distància entre aquesta i el sistema judicial i l'Església catòlica.

A la recerca d'aquest suport popular, el grup de suport va presentar ahir tres noves accions. D'una banda, duran a terme un acte central de campanya aquest dissabte 17 a les set de la tarda al teatre Mar i Terra de Palma, en el que parlaran les representants institucionals de la CUP Laia Estrada, Mireia Vehí i Maria Rovira, dues encausades, la mare de dues d'elles, una militant de l'organització antirepressiva Alerta Solidària i la històrica militant feminista i ara militant de Podem Nina Parrón. En segon lloc, el 28 de setembre, diada internacional per la despenalització de l'avortament, tindrà lloc una manifestació que partirà a dos quarts de vuit del vespre de la plaça de la Porta Pintada i recorrerà el centre de la ciutat demanant l'absolució. Per últim, el grup de suport ha anunciat que, com és habitual en els judicis a militants polítiques, hi haurà concentració a les portes dels jutjats mentre duri la vista oral.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades