La ultradreta commemora el cop d'Estat de 1936 a Girona

Fins ara és l'únic acte conegut d'exaltació del feixisme 80 anys després de la sublevació al Principat. Entre les assistents, diversos falangistes i un membre de Somatemps
Dinar de celebració del 18 de juliol
AJE
Conrad Bosch 23/07/2016

A Girona va celebrar-se el 18 de juliol un acte feixista en honor als "caiguts per Déu i per Espanya" durant el cop d'Estat de 1936. L'acte, concorregut i celebrat de manera semiclandestina, al cementiri de Girona, a l'espai públic, i en un restaurant gironí (identificat), va estar auspiciat per Acción Juvenil Española (AJE), un grup vinculat al ultradretà Movimiento Católico Español (MCE), escissió de l'històric partit feixista Fuerza Nueva liderada per José Luís Corral que l'any 2014 va formar part de la coalició La España en Marcha, entre altres responsables de l'assalt al centre Blanquerna de Madrid.

Entre banderes feixistes i de Crist Rei a l'acte d'exaltació del feixisme 80 anys després de la sublevació, s'hi trobava el falangista Félix Romo, de la Hermandad de la Vieja Guardia de la Falange Española de las JONS i Jaime Serrano de Quintana, de l'associació ultra Gerona Inmortal.

Serrano recorda els morts feixistes al cementiri de Girona /AJEUn altre dels participants de l'acte d'exaltació a Girona va ser Javier Barraycoa, professor de la Universitat Abat Oliva i impulsor de Societat Civil Catalana. Barraycoa està molt lligat al carlisme i a l'extrema dreta més nostàlgica. De fet, Barraycoa és membre de la Comunión Tradicionalista Carlista, amb connexions amb grupuscles neofeixistes de tot l'Estat espanyol i és un dels pensadors de les teories revisionistes del catalanisme hispànic i defensors del retorn de papers de l'arxiu català cap a Salamanca.

El carlista i membre de Somatemps Javier Barraycoa i el dirigent de Gerona Inmortal Jaime Serrano / AJEBarraycoa és un membre destacat de Somatemps, una entitat revisionista que es troba a l'òrbita de la ultradreta a Catalunya. Va néixer el novembre de 2013, mesos abans de la constitució de Societat Civil Catalana, amb la intenció de combatre el "falsejament de la història del nacionalisme català" i està liderada per l'històric neonazi ripollès Josep Alsina.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades