Una imatge val més que mil caràcters

Per primera vegada, la secció d’Audiovisuals de la Directa arriba al paper. És un món desconegut per nosaltres, ja que acostumem a viure darrere de la càmera i no de les paraules. Anem de la mà de les redactores i somriem –a vegades per no plorar– quan ens demanen “un vídeo curt, així, pimpam, que no et porti molta feina”. Anem justos de material, però, amb una càmera reflex i un micro de corbata –dels baratets–, fem miracles. I ens horroritzem quan rebem un vídeo gravat amb el mòbil i en vertical: avís per a navegants, graveu sempre els vídeos en horitzontal. Sempre.

/ SÒNIA CALVÓ

 

Tot i això, creiem en la importància dels audiovisuals. Ho vam poder comprovar el 12 d’octubre passat, quan Pedro Chaparro (vicepresident de Democracia Nacional) va amenaçar el fotoperiodista Jordi Borràs. O amb les escoltes fetes durant la preparació del reportatge #EstatInfiltrat. A les manifestacions en contra del desallotjament del Banc Expropiat, vam poder enregistrar la brutalitat de les càrregues policials. Sovint, les televisions ens demanen reproduir les imatges que publiquem. En aquest cas, arran de la seva delicadesa, vam decidir no cedir-les a cap mitjà de comunicació.

Però no estem soles fent aquesta tasca. Gràcies a les lectores i les subscriptores que confien en nosaltres, ens arriben vídeos imprescindibles, que comprovem i contextualitzem. Va ser el cas de l’enregistrament de quatre mossos apallissant un noi al Forat de la vergonya o el de les múltiples imatges d’assetjament als manters per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Perquè, a la secció d’Audiovisuals, com a la nova cooperativa Directa, vosaltres també sou nosaltres.

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: