El procés de cooperativització va de bo

09/02/2016

“Va de bo” és una expressió valenciana per referir-se al moment en què els jugadors de pilota, després de fer les proves i els escalfaments per preparar les mans i les cames, comencen la partida i, consegüentment, el recompte de punts. Aquesta expressió encaixa perfectament amb el moment que travessa el procés de cooperativització de la Directa. Fa dos anys, vam mantenir una reunió amb una part representativa de les entitats que donen suport al projecte. Aquella reunió, celebrara a les instal·lacions de la cooperativa de serveis financers Coop57, va donar l’empenta necessària per a l’inici d’un procés que ja rondava pel número 37 del carrer Riego des de feia temps.

/DAVID BOU
/DAVID BOU

 

Des d’aquella reunió, el treball del col·lectiu s’ha desenvolupat en diferents fases. El primer pas va ser formar-nos en economia solidària, assolir els coneixements necessaris per dissenyar una cooperativa des de zero, feta a la mida de les condicions especials que donen sentit a la Directa: l’horitzontalitat, l’assemblearisme, el caràcter militant de gran part de la feina, les formes de finançament no dependents d’interessos polítics o econòmics... Aquesta va ser la segona fase, la que vam treballar l’any passat.

El 2016 serà l’any de la constitució de la cooperativa. No és casual: el mes d’abril fem deu anys i pensem que la millor manera de celebrar-ho es dotar el projecte d’estabilitat mitjançant el canvi de forma jurídica. D’associació a cooperativa d’usuàries. Per això, hem començat a reunir-nos, tant amb entitats subscriptores com amb tota aquella gent que, individualment, feu possible el projecte. Formeu part d’aquest “renaixement” de la Directa, sou indispensables. La primera de les trobades va ser dissabte passat a Can Batlló, amb 40 entitats interessades a conèixer millor el projecte que hem dissenyat. Tot i que encara no hem tancat el calendari de trobades, el proper 13 de febrer serem a Vic i, ben aviat, us farem arribar la convocatòria que quedi més a prop d’allà on viviu.

L’objectiu és ben clar: deixar de parlar de nosaltres –per referir-nos al col·lectiu de persones que fan possible la Directa mitjançant el seu treball– i vosaltres –per referir-nos a les subscriptores i les entitats que doneu suport al projecte i passar a ser #NosaltresDirecta a la futura cooperativa. És el moment, doncs, de cridar ben alt: “Va de bo”.

 

 

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: