Abraçar la vida amb l’economia solidària

03/11/2015

19.000 persones visitants, 199 entitats expositores, més de 70.000 ecosols bescanviats... Són les dades que resumeixen la IV Fira d’Economia solidària de Catalunya (FESC), que va tenir lloc els passats 23, 24 i 25 d’octubre al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona. Qui passejara per l’espai durant aquells dies, però, es va trobar amb una realitat que les dades no expressen. La nau de l’antiga fàbrica tèxtil bullia d’activitat com quan els telers i les màquines encara funcionaven: no es teixien peces de cotó i llana, sinó que s’ampliava i es repuntava la xarxa d’economia solidària de Catalunya.

 

La Directa, com no podia ser d’altra manera, hi va ser present. Durant la fira, vam participar a la trobada d’intercooperació organitzada per la FESC i a la xerrada que es va fer sota el títol El dret a la informació: el periodisme crític. També vam fer un esforç comunicatiu per cobrir l’edició d’enguany, amb un espai especial al web des del dijous 22 fins al diumenge 25 i una crònica de la fira que es va publicar el mateix dissabte 24.

A més de compartir informació i coneixement amb la resta d’agents del mercat social català, durant la FESC vam tenir l’oportunitat d’acostar-nos una mica més a la comunitat de lectores i subscriptores que, amb el seu esforç, sostenen un projecte com la Directa. Com sempre, va ser molt gratificant rebre els comentaris de totes aquelles que feu possible un periodisme diferent, crític i autogestionat. Fins i tot aquells més crítics, que poden semblar negatius en un primer moment, però que, en el fons, són els que ens fan créixer. En aquest sentit, estem desenvolupant una enquesta per poder rebre els vostres comentaris i opinions. 30 persones van servir de conillets d’índies per fer la prova i esperem poder continuar amb la recollida de dades en esdeveniments propers.

 

L’única nota negativa va venir de la mà dels estats espanyol i turc, que van denegar el visat a les cooperativistes Gül Kızıltaş i Pinar Isik dies abans que s’iniciés la fira. Kızıltaş i Isik provenien del Kurdistan, país convidat a l’edició d’enguany. Finalment, altres representants kurdes van poder participar a la xerrada prevista.

Ara, la IV edició de la FESC ja és història. Però l’economia solidària continua ben present gràcies al treball quotidià de totes les persones i els col·lectius que creuen en una altra manera de treballar i d’organitzar-se. Tot perquè l’edició de 2016 sigui encara més gran, perquè el recinte de Fabra i Coats quedi petit i la xarxa d’economia solidària arribi a abraçar tots els aspectes de les nostres vides. Des de la Directa, continuarem treballant per aconseguir-ho.

 

*Article publicat a la Directa núm. 395

Mostra'l en portada

Noticies relacionades: