Llibertats

Un llibre donarà a conèixer els documents que demostren el muntatge en el cas 4F

L'impulsen la mare i la germana de Rodrigo Lanza i una de les amigues de Patrícia Heras. El 17 d'octubre inicien la campanya de micromecenatge per a finançar-lo. La primera presentació es farà el 4 de febrer de 2016
Un dels documents inclosos al llibre
17/10/2015

La Mariana, la Katu i la Helen estan obstinades ano deixar que s'oblidi un dels episodis més obscurs de la història de la ciutat de Barcelona. Mariana Huidobro, mare de Rodrigo Lanza, fa un any i mig que treballa amb la idea d'editar un llibre que reculli tots els documents judicials que evidencien que el cas 4-F va ser el resultat d'un muntatge de les institucions polítiques, judicials i policials. Helen Torres, amiga de Patrícia Heras, també l'acompanya en aquest projecte. De fet, serà una de les autores del llibre, que aportarà el testimoni en primera persona de la nit del 4 de febrer de 2006 i tot el que va venir després. La Katu Huidobro, filla de la Mariana, està recopilant documents, parlant amb els col·laboradors i posant el seu gra de sorra perquè el dia que es compleixin deu anys des de la tràgica nit se'n pugui fer la primera presentació pública.

Han optat per l'autoedició, però comptaran amb la complicitat de diverses editorials per la distribució a les llibreries

Han optat per l'autoedició, però comptaran amb la complicitat de diverses editorials per la distribució a les llibreries. El pròleg anirà a càrrec de l'escriptora i investigadora Elsa Plaza, molt coneguda a Barcelona pel llibre Desmuntant el cas de la Vampira del Raval. També hi trobarem signatures de renom com la dels advocats Gonzalo Boyé, Laia Serra i Andrés Garcia, el periodista David Fernàndez, o els antropòlegs Manuel Delgado, Giuseppe Aricó i José Mansilla. Però la part més destacada d'aquesta obra seran els documents inèdits i els testimonis. El gran públic va conèixer el cas 4-F gràcies al fort impacte del documental Ciutat Morta, però alguns aspectes no van arribar a transcendir.

 Arrenca el Verkami el dia del no-aniversari de Patrícia Heras

Amb aquest llibre, la Mariana podrà donar a conèixer desenes de documents judicials que, al llarg d'una dècada, ha anat recopilant, subratllant i classificant i que, per ella, constitueixen la prova fonamental del muntatge que va portar el seu fill a la presó. Aquests papers engroguits i escanejats es podran consultar, intercalats amb els testimonis directes de Rodrigo Lanza i Silvia Villullas, així com les paraules escrites que va deixar Patrícia Heras abans de suïcidar-se. El llibre es complementarà amb uns epílegs de les campanyes Alfon Llibertat, Justícia Juan Andrés i del cas Ester Quintana, així com de la Xarxa Antirepressiva de familiars de detingudes i les Mares i Pares d'encausades d'Aturem el Parlament. Per fer possible el finançament del llibre, avui, dissabte 17 d'octubre, coincidint amb el dia que Patrícia Heras hauria celebrat el seu aniversari, arrenca una campanya de micromecenatge al portal Verkami. El 4 de febrer de 2016 tindrem els primers exemplars a les mans.

 

Mostra'l en portada

Notícies relacionades:

4F amb noms i cognoms

Jesús Rodríguez dimarts, 20 gener, 2015

Muy Sra. mía, soy Mariana Huidobro, madre de Rodrigo Lanza...”, així començava una carta, amb data de 19 de desembre de 2011, dirigida a la Fiscalia Provincial de Barcelona.